Info avond Hartekinderen via WebinarWat met anticonceptie, kinderwens en erfelijkheid bij mensen met een aangeboren hartafwijking?

Gegeven door Prof. A. Van De Bruaene 

Onzekerheid speelt vaak mee in het opbouwen van een relatie. Personen met een aangeboren hartafwijking kunnen veel vragen hebben. Bijvoorbeeld: hoe zal het gaan? Wat vindt mijn partner ervan dat ik een hartafwijking heb? Accepteert diegene wel dat ik dit heb?

Maar er zijn ook praktische overwegingen. Zo kan de anticonceptie problemen geven bij sommige vormen van aangeboren hartafwijkingen. Ook de kans bestaat dat de aangeboren hartafwijking erfelijk is. Als de hartafwijking erfelijk blijkt te zijn, volgen er vele vragen en moeilijke beslissingen. Degene met die hartafwijking weet als geen ander wat het inhoudt om daarmee te leven. En dat dit als ouder extra zorgen met zich meebrengt. Ook tijdens de zwangerschap zijn er aantal belangrijke zaken om te bespreken of over na te denken. Wat kan er veranderen in het dagelijks leven? Wat zijn de risico’s voor de aanstaande moeder tijdens de zwangerschap en de bevalling?

Hierop proberen we met deze lezing, gegeven door Prof. Van De Bruaene van het UZ Leuven, een antwoord te bieden. Deze lezing is niet enkel voor de personen met een aangeboren hartafwijking zelf, maar kan zeker ook al een aantal vragen voor later beantwoorden, waar sommige ouders van jongere kinderen met een aangeboren hartafwijking op dit moment mee zitten.

Hopelijk tot dan!

Deze lezingen zijn gratis, wel dient je aanwezigheid bevestigd te worden.

Deze info avonden gaan door via een Webinar zodat we op deze manier zoveel mogelijk leden kunnen bereiken.

17/09/2021 Webinar via media Teams (na inschrijving wordt begin september link doorgezonden om in te loggen op de avond van de Webinar)


Praktisch


Locatie:Teams don 17 Start: donderdag 17 september 2020 20:00